Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė dviems I Restoranas „LOKYS“

Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė dviems restorane „Lokys“

Viduramžiais ir renesanso laikotarpiu Lietuvoje medžioklė tarnavo valdovų ir didikų prestižo didinimui. Jie čia demonstravo kovinius sugebėjimus, drąsą, ištvermingumą, o vyresniojo amžiaus atstovai – ir savo jaunatviškumą, sugebėjimus būti lyderiais.

16 a. Lietuvą valdant Didžiajam Kunigaikščiui Žygimantui Augustui, medžioklė tapo vienu labiausiai valdovą įtraukiančių užsiėmimų. Kartą jis nuolat medžiojo daugiau nei pusę metų.

Tokių išvykų metu buvo medžiojami stambūs gyvūnai – elniai, briedžiai, stumbrai, meškos ir šernai. Taip pat paukščiai: gulbės, žąsys, antys, gervės. Tam tikslui buvo pasitelkiami medžiokliniai sakalai.

Žygimanto Augusto motina, karalienė Bona buvo aistringa medžiotoja. Ypač ji mėgo medžioklę su sakalais. Pasakojama, kad mylimiausią medžioklinį sakalą ji laikydavusi savo miegamajame.

Lietuvos didikų Radvilų medžioklės ūkis buvo žinomas Europoje ir lenkė net kai kurių monarchų ūkį. Būsimoji karalienė Barbora Radvilaitė augo būdama puiki šaulė. Ji gerai jodinėjo, mėgo medžioti, pagal jos ūgį ir poreikius buvo gaminami specialūs, pritaikyti medžioklės ginklai ir balnai.

Grafienė Barbora buvo jauna našlė, vos dvidešimties sulaukusi netekusi vyro. Sutikusi būsimą karalių Augustą, pajuto iki tol nepažintą jausmą. O ir Augustas visai neteko galvos dėl jaunutės gražuolės.

Neužilgo princas vedė Barborą ir įsivėlė į sudėtingą kovą su visa Lietuvos ir Lenkijos aukštuomene siekdamas karūnuoti mylimąją. Jam pavyko. Pora kurį laiką gyveno Vilniuje, vėliau išvyko į Krokuvą (Lenkija). Didžiausias abiejų troškimas būdavo keliauti į medžioklės rezidencijas ir pabūti atokiau nuo sostinių, dvaro, skirti laiko vienas kitam.

Restorano „Lokys“ medžioklės vakarienė – intymus laikas skoniais ir aplinka, kuriantis romantinę Vilniaus meilės istorijos aplinką.

Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė

Karališkos medžioklės užkandžių rinkinys /
Keturių rūšių mėsos asorti, keturių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių, raugintos daržovės, grybų, džiovinti duoniukai;
Virti vėžiai su žolelėmis.

Karšti patiekalai /
Žygimanto Augusto medžioklės laimikis – stirniena, patiekiama su keptais baravykais, degintais obuoliais, mini bulvytėmis bei mėtų pagardu;
Anties šlaunelės confit su Karalienės Barboros mėgtu apelsinų džemu, patiekiama su špinatais gardinta bulvių koše.

Desertas /
Obuolių sūrio ir rikotos desertas su svarainiais ir kankorėžių cukatais

Vakarienės kaina – 110 EUR / 2 asmenims

Minimalus svečių kiekis – 2
Maksimalus svečių kiekis – 20

Restoranas LOKYS, Stiklių 8, Vilnius

*Įsigijus patyrimą, dėl konkrečios dienos ir laiko rezervacijos, susisiekite su mumis el. paštu – miestokvartalas@gmail.com.

*Jeigu abejojate dėl užimtumo arba norite gauti informaciją dėl konkrečios rezervacijos galimybių – prieš įsigyjant paslaugą, parašykite mums! Mes tuo pasirūpinsime.

110 

Reviews (0)

There are no reviews yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *